vrijdag, 12 april 2013 21:31

13-04-2013: Hardloopbelevenissen Aanbevolen

Geschreven door Abe Kampen
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Hardloopbelevenissen van Abe Kampen

Magriet heeft me gevraagd of ik af en toe een bijdrage zou willen leveren aan de website van loopgroep Kameleon. Een verzoek waaraan ik graag voldoe.
Voor degenen die me niet kennen zal ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Abe Kampen, ik woon in Middelstum en ben al vele jaren bij het BuurContact Loopcircuit betrokken. Hier ben ik verantwoordelijk voor de website van buurcontactloopcircuit en medeverantwoordelijk voor de chiptiming.

Naast de lopen van ons eigen circuit worden we met ons chiptiming systeem af en toe ingehuurd door een externe loop. Het geeft altijd een goed gevoel direct na afloop de correcte uitslagen te kunnen publiceren.

In het verleden heb ik me veel met de roemruchte tafeltennisclub Midstars uit Middelstum beziggehouden. Zo is ook het schrijven van artikelen voor regionale kranten en de interesse in het bouwen van websites begonnen. Voor beiden heb ik verschillende cursussen gevolgd. De periode bij het tafeltennissen werd opgevolgd door een periode als webmaster bij het marathonschaatscircus op de Oostenrijkse Weissensee. Een geweldige periode van zo’n vijftien jaar waarin ik als redacteur van lijfblad Marathon Magazine vele verhalen over de bekende marathonschaatsers en verslagen van wedstrijden heb geschreven. Zo was ik voor het blad o.a. bij Evert van Benthem in het Canadese Calgary. Twee jaar geleden moest ik stoppen met mijn activiteiten voor de Weissensee omdat dit niet meer te combineren viel met mijn werk als salarisadministrateur/applicatiebeheerder bij een administratiekantoor.

Hoewel de laatste jaren veel betrokken bij de hardloopsport doe ik zelf tot nu toe eigenlijk niet zoveel aan hardlopen. Wel doe ik aan wielrennen en spinning. De afgelopen jaren heb ik wel meegedaan aan de Stadsloop in Appingedam en de Proostmeerloop in Wagenborgen. Verder doen we met de chiptimers van het BuurContact loopcircuit jaarlijks mee aan de Burgumrun. Tien kilometer is meestal de afstand die ik loop. Maar echt gemakkelijk gaat dat in mijn geval niet. Het lijkt allemaal zo gemakkelijk dat hardlopen en je denkt dat moet ik ook kunnen. Conditie genoeg. Maar na afloop van de lopen heb ik er dagen last van. Maar wat wil je ook als je nooit verder nooit traint. Reden waarom ik afgelopen zomer contact zocht met Magriet. Ik heb bij haar zes weken een beginnerscursus gevolgd. Heb daar erg veel van opgestoken en het was bovendien nog eens gezellig ook. Magriet weet iedereen op een heel spontane manier te motiveren en enthousiasmeren. Het is voor mij jammer dat haar looptrainingen op de dinsdag- en donderdagavond zijn. Dan ben ik juist actief met wielrennen en spinning. Anders zou ik de eerste zijn die me zou opgeven als lid. Maar nu heeft ze mij uitgedaagd. Samen zullen we in september 2013 tijdens de Thaisnerrun te Thesinge de halve marathon lopen. We hebben ons inmiddels ingeschreven, dus ik kom er niet meer onder uit. Dat wordt dus de komende maanden trainen en de duur langzaam opbouwen. Weer een leuke uitdaging erbij. Heb er zin in.

Zo af en toe zal ik een artikel richting www.loopgroep-kameleon.nl sturen. Serieuze verhalen in de vorm van een column met af en toe een kwinkslag. Binnenkort de eerste bijdrage. Ik wens jullie nu al veel leesplezier.

Hartelijke sportgroet,

Abe Kampen.

Gelezen: 1626 keer Laatst aangepast op donderdag, 10 augustus 2017 11:17
Log in om reacties te plaatsen

Zoeken

Buienradar

RunXGroningen groot

Trainingen hardlopen:

 • Dinsdagavond Eenrum van 19.15 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij het gymnastiekgebouw aan de J.J. Willingerstraat (tegenover het sportveld)
 • Donderdagavond Uithuizen van 19.00 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij kleedkamer 3 van VV Noordpool op het sportcomplex

Trainingen wandelen

 • Dinsdagmorgen 10.00 uur Beginnersgroep
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 4-7 km
 • Woensdagmorgen 10.00 uur Sportiefwandelen
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 9-11 km

Meer info over wandeltrainingen: Kameleon-Loopbegeleiding

Snijder                                                   RunX

 

www.marinouk.nl                                    www.mashibo.nl