zaterdag, 22 maart 2014 18:37

Barcelona, Een verslag van Tiny Visker. Aanbevolen

Geschreven door Tiny Visker
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Barcelona

Vrijdag 14 maart ben ik tezamen met nog 24 andere mensen in Winsum op de bus gestapt naar Schiphol. Met een kleine vertraging vloog ons vliegtuig over Frankrijk naar het vliegveld van Barcelona. Vanaf het vliegveld met de trein en daarna met de metro naar het hotel.

Na het inchecken gelijk naar de beurs gelopen om het startnummer op te halen en alle aanverwante artikelen.

Op de beurs was zoals op elke beurs van een grote marathon vooral veel gadgeds te krijgen op het loopgebied. Dames opgelet Desigual was op de beurd met loopkleding (nieuw!). Ik heb geen setje gekocht, maar het was wel heel leuk. De meisjes van Desigual wisten mij te vertellen dat Desigual in Nederland deze zomer op de markt komt met loopkleding.

Zaterdag ochtend meegedaan met de Breakfastrun. De start was vlakbij de start van de marathon. Het parcours 4,5 km lang en de finish was in het Olympisch stadion, waar onze Ellen in 1992 goud haalde. De laatste 3,5 km was dan ook gelijk aan de laatste 3,5 km van de Olympische marathon. Wat moet dat een zware marathon geweest zijn. Alleen in de Breakfastrun heb ik 100 m hoogte verschil gemeten met de Garmin.

Voor diegene die ook nog een keer van plan zijn om een grote marathon te lopen is het een tip om mee te doen aan de door de organisatie georganiseerde loopje de dag vooraf. Deze is meestal de kers op de taart.

Zondag ochtend was de Big Day. De start was ingedeeld in verschillende tijdzones en ik stond in het startvak van 3:45 uur tot 4:00 uur. Zaterdag was het warm, maar de zondag begon nog warmer. Direct vanaf de start heb ik het warm gehad. De eerst helft kon je door de hoge gebouwen nog redelijk in de schaduw lopen en dat was wel zo prettig.

Bij het 5 km punt kwam ik als 9,5 duizendste loper over de mat bij de halve had ik al menige loper ingehaald en kwam ik als 9 duizendste over de mat met een tijd van 1:55 uur. Er waren lange wegen met vals plat omlaag, maar ook omhoog. Het tempo kon ik aardig vasthouden ondanks dat ik nu volop in de zon liep met 26 graden. Bij om en de bij de 35 km moest ik even een pitstop maken. Hierna was het moeilijk om het tempo op niveau te houden temeer omdat het vanaf dat punt bijna alleen maar omhoog ging. Bij de 40 km kwam ik voor het Hotel langs en vanaf hier was het een rechte lijn omhoog naar de finish. Gefinisht als 6,9 duizendste deelnemer in een tijd van 3:55 uur. Dat is een verval van 5 minuten met de pitstop van 2 minuten meegerekend valt het dus allemaal reuze mee. Het aantal hoogte meters dat ik gemeten heb met de Garmin bedroeg maar liefst 400 m. Geen spierpijn na afloop dus de training is goed geweest.

Gelezen: 1061 keer Laatst aangepast op woensdag, 09 augustus 2017 19:53
Log in om reacties te plaatsen

Zoeken

Buienradar

RunXGroningen groot

Trainingen hardlopen:

 • Dinsdagavond Eenrum van 19.15 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij het gymnastiekgebouw aan de J.J. Willingerstraat (tegenover het sportveld)
 • Donderdagavond Uithuizen van 19.00 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij kleedkamer 3 van VV Noordpool op het sportcomplex

Trainingen wandelen

 • Dinsdagmorgen 10.00 uur Beginnersgroep
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 4-7 km
 • Woensdagmorgen 10.00 uur Sportiefwandelen
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 9-11 km

Meer info over wandeltrainingen: Kameleon-Loopbegeleiding

Snijder                                                   RunX

 

www.marinouk.nl                                    www.mashibo.nl