dinsdag, 27 maart 2018 10:03

2018-03-24 Weekend naar Schiermonnikoog. Aanbevolen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Weekend naar Schiermonnikoog.

Afgelopen weekend, 24 en 25 maart, zijn we met de loopgroep  en wandelgroep Kameleon naar Schiermonnikoog geweest.  Dit weekend werd weer de Monnikenloop georganiseerd. (hardloopwedstrijd 5km, 10km en de 10 mijl).

Met de boot van half 9 vertrokken we, 24 man/vrouw sterk, voor ons weekendje  naar Schier. Daar stond de bus klaar om ons naar ,,de kooiplaats,, te brengen, ons verblijf dit weekend.

Om ong. 11 uur waren we in het dorp . Startplaats van de loop was bij de TOXbar . De hardlopers konden hun shirt ophalen en wachten op de start , de wandelaars konden mee met een wandeltocht of zelf de middag invullen. Prachtige route met goed weer en heel veel deelnemers ( ong. 1500 deelnemers). Einde van de middag terug op de kooiplaats hebben we genoten van het stampotbuffet boerenkool, hutspot met worst speklap en spekjes (smaakte prima trouwens). 

S` Avonds werd er gestreden om de prijzen tijdens de pubquiz. Altijd een leuk  onderdeel van het weekend en mooi om te zien hoe fanatiek ieder team is. Het team van Corry, Roelof, Geesje, Eppie en Anna wonnen de fel begeerde hoofdprijs . De nazit  was nog erg gezellig net als de verrassing die iedereen  s`morgens in de schoen vond.  ( op schier doen ze aan sint paashaas).

Zondagmorgen zijn we na een heerlijk ontbijt met elkaar aan de wandel gegaan. Door het natuurgebied ,dat achter de kooiplaats ligt, naar het strand en via kronkelende bospaden naar de Berkenplas voor een uitgebreide lunch.  Daarna terug naar de kooiplaats waar de laatste cake e.d werd verorbert. We zijn met de boot van half 5 weer terug gegaan naar de vaste wal.

Ik heb weer ontzettend genoten van dit leuke weekend .  Bedankt leuke,  lieve, gezellige mensen en misschien weer tot volgend jaar.( Weekend van 30 maart ) .

Met vriendelijke groet,

Namens de activiteiten commissie, Riëtte Danhof.

foto`s uitgezocht Rinket.

foto`s Annelies en Ria.

foto`s Rinket

Gelezen: 1320 keer Laatst aangepast op donderdag, 29 maart 2018 19:04
Log in om reacties te plaatsen