maandag, 01 oktober 2018 12:51

2018-09-30 Tocht om de Noord Aanbevolen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Zondag hebben we met een aantal van de hardloopgroep meegedaan aan de Tocht om de Noord.
We zijn vanaf Winsum met de bus naar Groningen gebracht en zijn vervolgens via een prachtige route terug gelopen.
Langs het van Starkenborgkanaal, via Oostum, Garnwerd naar Winsum. Onderweg kon je bij meerdere boeren bedrijven kijken. Er waren onderweg meerdere mogelijkheden om te eten, her en der hing kunst van "De Ploeg". Op verschillende plekken was muziek te horen of was er een andere vorm van entertainment. Het weer was super en het was heel gezellig.
In Garnwerd hebben we even een stop gemaakt bij Garnwerd aan Zee. We hebben 18,6 km gewandeld voordat we bij de finish onthaald werden met een medaille. Een topdag!

Anita Vos.

 

Samen met mijn dochter Inge ben ik voor de tweede keer het avontuur aangegaan om mee te doen aan de Tocht om de Noord. De eerste dag zijn we al lekker vroeg opgestaan en stonden we om kwart over 8 in de rij voor ons Raaisbewies. Vandaag een wandeltocht over ongeveer 26 kilometer met als startpunt Loppersum. Langzaam lopen we door het mooie Groningerlandschap op weg naar Middelstum. Onderweg veel schilders en schilderijen te bewonderen. Vlak voor Huizinge hebben we even gestopt en gekeken naar de schade aan Plaats Melkema. Na Middelstum zijn we doorgelopen naar Onderdendam en Winsum. In Winsum werden we nog getrakteerd op een leuke tocht door de diverse straten en zagen we daardoor toch nog weer wat nieuws. Opvallend was dat we onderweg veel muzikanten tegen zijn gekomen waardoor de tocht nog aangenamer is geworden. Na ongeveer 26 kilometer waren we aangekomen bij het eindpunt en zijn we naar huis gegaan om ons op te maken voor de volgende dag. De tweede dag begin op het Zernike complex in Groningen. Na de start liepen we al snel door het gebouw van scoutinggroep Havik en moesten we over een door de scouts gemaakte brug de weg vervolgen. De route liep daarna langs het Van Starkenborgkanaal naar Oostum, Garnwerd en uiteindelijk naar Winsum. Ook vandaag weer een bijzonder mooi landschap en onderweg weer de schilders, schilderijen en muzikanten. En net als tijdens de eerste dag liepen we ook vandaag weer met mooi weer. Na binnenkomst hebben we nog genoten van een lekker bord stamppot. En voor de hardlopers onder ons…… onderweg heb ik toch weer voldoende ideeën kunnen opdoen voor een stukje hardlopen zodat ik niet altijd via de zelfde routes hoef te gaan. Misschien moet je dan wel liefhebber zijn van wat langere afstanden maar voor een zondagmorgen is een loop over de route van de Tocht om de Noord, van Groningen naar Winsum, zeker aan te raden.

 

roelof 1 (600x)

 Foto Roelof Eltingh.

 todn magriet(600x)

Foto van Magriet Taselaar.


 


Gelezen: 1428 keer Laatst aangepast op woensdag, 03 oktober 2018 10:01
Log in om reacties te plaatsen