Tineke Hemmes

Tineke Hemmes

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 22 oktober de 13e Rabo Ekensteinloop in Appingedam, 4 lopers van onze hardloopgroep hebben daar aan meegedaan nl. Aafke Hoff en Dirk de Weert voor de 10 km en Klaas Olthof en Dick Norg voor de 5 km. Klaas en Dick hadden beiden een PR op de 5 km.

Nu volgende week de Zeemijlenloop nog.

Klik hier voor foto`s van Magriet Taselaar.

donderdag, 15 september 2022 15:05

2022-09-14 Uithuizen, run/bike/step/run

Woensdag 14 september  een keertje niet gewoon bootcamp of hardlopen nee voor iedereen van loopgroep-kameleon werd er een leuke avond georganiseerd nl. run/step/bike/run of wel met 2 of 3 personen 1 km hardlopen en de ander dan 1 km op de fiets/step en dan weer wisselen . Het parcours was 5 km en de meesten hebben het parcours 2x gedaan.

Er waren een paar hardlopers maar de meeste waren van de bootcamp en ik wil graag een compliment geven aan deze dames want  hebben allemaal meegedaan , de meeste zijn namelijk geen hardlopers maar  hebben het wel allemaal gedaan.

Het was een leuke avond en zeker voor herhaling vatbaar (vooral de step).

 

klik hier voor foto`s.

8 Mei 2022 Moederdag maar ook de 2e Dikke Tien Runn in Feerwerd en van onze loopgroep deden er 8 lopers mee 2 voor de 5 km en 6 voor de 10 km .De Dikke Tien Runn is een mooie loop rondom Feerwerd en het weer was bijzonder mooi, veel zon en niet zo heel veel wind.

De run in Feerwerd is altijd goed georganiseerd en al hoewel het moederdag was waren er erg veel lopers en was het helaas niet mogelijk om op de dag zelf nog in te schrijven.

Ik hoop dat iedereen genoten heeft van deze loop en op naar de volgende loop.

 

KLIK VOOR FOTO`S

Zaterdag 26 maart was er eindelijk na 2 jaar weer een Monnikenloop op Schiermonnikoog. Deze keer waren we weer goed vertegenwoordigd namelijk met 11 lopers. 1 loper ging voor de 1 km nl. Mels de Jonge ( de kleinzoon van Magriet) deed voor de 1e keer mee en vond het geweldig en wou wel vaker een keertje mee doen. 2 lopers gingen voor de 10 mijl (16,1 km)  nl. Jan Vos en Dick de Weert.  De anderen lopers, Klaas Smit, Klaas Doornbos, Lineke Ham, Nicole Boschman, Anita Vos, Annelies Schaaphok, Magriet Taselaar en Tineke Hemmes gingen voor de 10 km. het was toch wel weer een beleving een wedstrijd na 2 jaar Corona perikelen.

Op naar de volgende wedstrijd en hopelijk met weer veel deelnemers van onze loopgroep namelijk de Raitdaiprun in Sauwerd op zaterdag 2 april a.s.

klik hier voor uitgezochte foto`s van Herman Rinket 

IMG 20220326 WA0000 jongste deelnemers 1 km gelopen

23 3 1 (1)

23 6 5 (1)

26 3 4 (1)

zaterdag, 19 februari 2022 15:55

2022-02-19 Kollum, 19e Kollumerkatloop.

 

 

Kollumerkatloop op vrijdag 22 april 2022

 


22 april 2022: de 19de editie van de Kollumer Katloop
Vrijdag 22 april a.s. is het weer zover: de jaarlijkse editie van de Kollumer Katloop. Dit jaar alweer voor de 19de keer!!

Vanwege de Corona pandemie zijn de edities van 2020 en 2021 helaas niet doorgegaan. Voor dit haar 2022 hebben we echter goede hoop dat hij wel doorgaat.

De Katloop vindt normaal plaats tijdens de gezellige Kollumer Katdagen, inmiddels een begrip in Kollum en de wijde omgeving. Het is op dit moment nog niet zeker of de kollumerkatdagen wel doorgaan maar dat weerhoudt ons niet. De Katloop begint om 19.30 uur in de Voorstraat van Kollum; daar is ook de finish. Er zijn net als de vorige keren 2 afstanden te lopen : 6,4 km en 13,8 km.

De lopers betalen € 9,- per persoon (via de site www.kollumerkatloop.nl), ongeacht of je 6,4 dan wel 13,8 km loopt. Inschrijving op de dag zelf kan ook maar is 1 euro duurder. Inschrijven en omkleden is mogelijk in de Van der Bij Sporthal vanaf 18.00 uur. Alle deelnemers aan de 6,4 en 13,8 km krijgen als aandenken een mooi Techno-loop shirt mee. De opbrengsten van de Katloop gaan, na aftrek van de kosten, naar Fonds Gehandicaptensport. Behalve de deelnemers, leveren sponsoren, vrijwilligers en de scholen een belangrijke bijdrage aan het resultaat. Bij de vorige editie in 2019 deden zo’n 250 lopers en 140 scholieren mee.

We hopen deze mooie aantallen ook dit jaar weer te halen. Lopen is niet alleen gezond, het is ook leuk. Je loopt in een mooie omgeving en bent tegelijkertijd goed bezig voor het Fonds Gehandicaptensport.

We rekenen dus op je komst!!
Wie meer informatie wil hebben kan de site raadplegen: www.kollumerkatloop.nl. of mail ons op : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De Kollumerkatloop wordt georganiseerd door Rotaryclub Lauwersland.

maandag, 13 september 2021 15:32

11-9-2021: Arnhem Airborn Freedom Trail.

11 sept 1 (1)

11 sept 3 (1)

11 sept 2 (1)

11 sept 4 (1)

11 sept 5 (1)

11 sept 6 (1)

 Zaterdag 11 september 2021 hebben Janneke de Weert , Annelies Schaaphok , Klaas Smit en Tineke Hemmes meegedaan aan de Airborn Freedom Trail en we hebben de 19 km gedaan.
De start was op Papendal bij Arnhem en door de bossen en direct heuvel op en door een spoor tunneltje waar je niet rechtop kon lopen gingen we naar “De Naald van Oosterbeek” en daarna weer verder door de bossen en soms over de verharde weg .
De 2e waterpost was bij “Airborne begraafplaats” dit was zeer indrukwekkend . Wij hadden bij de start allemaal een herinneringskruisje gekregen en deze mochten wij ergens bij een graf plaatsen, als je daar dan over de begraafplaats loopt en leest wat er op de graven staat wordt je wel even stil zulke jonge mensen tussen de 18 en 34 jaar die daar begraven liggen . Heel indrukwekkend.
Daarna weer verder en toen nog een paar gemene heuvels en modderpaden maar we hebben deze ook getrotseerd.
Daarna nog door oud Arnhem langs de Rijnkade en op naar de John Frost brug , de trappen op over de brug , de trappen weer naar beneden en op naar de finish.
Het was een zeer mooie maar ook zware loop maar we hebben genoten.

 

 

dinsdag, 31 augustus 2021 13:31

Wadlopen 2021, 9 september 2021

WADLOPEN WADLOPEN WADLOPEN
We gaan weer wadlopen.
DATUM: donderdag  9 september
TIJD: 17.30 u
PLAATS: Linthorst Homanpolder Westernieland
(bij de T splitsing voor de kerk richting de slikken)
KOSTEN: euro 8.00pp
GIDSEN: Marian Danhof en Lineke Ham van Dijkstra's wadlooptochten
Wat trek ik aan/neem ik mee:
*korte broek * t shirt met evt trui en een wind/regenjas
*hoge schoenen met sokken *wat te eten en drinken
*plastic vuilniszak plus handdoek en schone kleren voor na die tijd.
Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   
Graag zien we jullie donderdag 9 september  bij de dijk

woensdag, 13 januari 2021 15:49

Corona en hardlopen

CORONA: iedereen is wel een beetje corona moe maarja het is niet anders we moeten hierdoor. Helaas kunnen de trainingen dan niet door gaan maar je kunt natuurlijk altijd in de app vragen over er iemand met je op de donderdagavond/middag wil hardlopen het is tenslotte de trainingsavond.

Ik zelf ben al die tijd wel blijven hardlopen , in het begin alleen en later heb ik gewoon mensen gevraagd "ga je mee hardlopen" nu mag je maar meer met 2 personen lopen en ik heb steeds nog weer iemand die met mij loopt en ik weet dat er meerdere in onze groep zijn die dit ook doen.

Nu had Magriet ons een mail gestuurd met een leuke training met puzzel en je kon ook nog een reep chocolade verdienen en dat laten we ons natuurlijk geen 2x zeggen dus hebben Janneke en ik gistermiddag de route gelopen en de puzzel opgelost.

Voor iedereen die deze week nog gaat lopen "gewoon doen, leuke route leuke opdrachten en niet te vergeten een reep chocolade.

Ik hoop wel dat we na 8 februari weer samen kunnen lopen of in ieder geval met  meer dan 2 personen want de vorige keer was het 4 + trainer en dan zijn er toch meer mogelijkheden.

Ik wens jullie veel loopplezier en hopelijk tot binnenkort.

Helaas moeten we jullie mededelen dat de Oethoester Loop niet doorgaat vanwege te weinig animo .

Voor iedereen die al heeft betaald; het geld word terug gestort.

Wij willen iedereen die zich hadden ingeschreven bedanken .

Met vriendelijke groet,

Bestuur Oethoester Loop

dinsdag, 28 januari 2020 14:35

2020-09-13 Uithuizen, Oethoester Loop

De Oethoester Loop is verplaatst naar zondag 13 september a.s. en wij zijn druk met de voorbereidingen. Zogauw onze flyer klaar is zetten we dit natuurlijk op de site maar hou deze datum alvast vrij.

Er zijn 2 afstanden voor het hardlopen 5 en 10 km , een wandelroute en een kidsrun.

 

Zoeken

Buienradar

RunXGroningen groot

Trainingen hardlopen:

 • Dinsdagavond Eenrum van 19.15 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij het gymnastiekgebouw aan de J.J. Willingerstraat (tegenover het sportveld)
 • Donderdagavond Uithuizen van 19.00 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij kleedkamer 3 van VV Noordpool op het sportcomplex

Trainingen wandelen

 • Dinsdagmorgen 10.00 uur Beginnersgroep
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 4-7 km
 • Woensdagmorgen 10.00 uur Sportiefwandelen
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 9-11 km

Meer info over wandeltrainingen: Kameleon-Loopbegeleiding

Snijder                                                   RunX

 

www.marinouk.nl                                    www.mashibo.nl