Anita Vos

Anita Vos

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 15 april met Erwin vertrokken naar Enschede om de startnummers op te halen, Erwin voor de halve marathon en ik voor de hele marathon. We overnachtten in Delden, 20 min rijden vanaf de start.
Zondag waren we al op tijd in Enschede, waar ik nog een aantal keren gebruik kon maken van mijn grote vriend dixie ?. Om 10 uur startten we. Ik stond in de achterste wave, maar ben wel iets verder naar voren gaan staan. Om 15.10 uur zou het parcours vrij gegeven worden voor de kidsrun. Toen ik startte waren er al meer dan 4 min voorbij.

Het begon heel goed, ik moest erom denken om mijn tempo te laten zakken....Het ging makkelijk en je loopt snel te hard. Na een aantal km's maakten we een lus en kwam ik Erwin nog tegen. Bij het plaatsje Lonneker was het groot feest. Allemaal publiek en een wagen met muziek en 2 enthousiaste jongens erop. Met een grote glimlach liep ik daar. Het publiek schreeuwde mijn naam en 3 dames die mij inhaalden zeiden enigzins teleurgesteld, ze roepen alleen maar Anita. Ik keek naast mij en zag dat ze de halve deden. Ik zei: Anita moet ook nog een héél eind. Ze zagen op mijn startnummer dat ik een hele ging doen en dat vonden ze wel heel stoer.
Op een gegeven ogenblik werden de halve en hele marathon gescheidden. Er liepen toen aanzienlijk minder mensen bij mij.
Rond de 25/26 km kwamen we over een brug. Aan weerszijden renden mensen. De mensen aan de andere kant waren op de terugweg....allemaal publiek. Helaas maar aan één kant. 1 vrouw stond bovenop de brug en moedigde ons nog aan. Dat was super!

Bij de marathon van Enschede heb je veel vals plat en dat begon mij op te breken. Je rent best veel stukken echt alleen en je wordt dan niet gedragen door het publiek. De racefietser die dan stopt en begint te applaudiseren, mensen die je voorbij fietsen en iets toeroepen, dat waardeer je dan extra.

De verzorging was uitstekend. Elke 2,5 km water en om de 5 km water, sportdrank en banaan.
Rond de 30 km reed er af en toe een taxibus tergend langzaam langs de hardlopers. Ik dacht wegwezen , ik ben een marathon aan het rennen en stap zeker niet in. Een paar km later weer dat busje..... Gelukkig heb ik hem later niet weer gezien.

Toen ik weer bij de brug kwam, stond er helemaal geen publiek meer. De jongen voor mij had het zwaar en moest af en toe lopen. Uiteindelijk heb ik er ook heel even aan toegegeven. Kreeg ik later een paar keer kramp in mijn tenen...toen moest ik echt even, heel even maar lopen....en weer door...
De laatste km's waren loodzwaar, ik voelde mijn benen, maar dacht dit ga ik halen!

Bij ongeveer 39 km hoorde ik een ambulance. Ik dacht zover laat ik het sowieso niet komen, als ik nog even wandelen moet, dan doe ik dat.
Daar was het 40 km punt. Je maakte nog een extra lus door het centrum, waar her en der nog wel publiek stond en je ook aanmoedigde. Het meisje voor mij rende zodra er mensen stonden en als ze er voorbij was liep ze weer. Ik dacht bijna, je bent er bijna.
In de verte zag ik een aantal bogen....Daar heb ik mij nog op verkeken....welke is de finish? Bleek nog iets verder te zijn dan gedacht. Zo'n 200 meter voor de finish hoorde ik mijn naam schreeuwen. Stonden daar Dik, Janneke en Klaas Smit. Wat er toen door mij heen ging.....wat geweldig dat ze daar speciaal voor mij waren! Zo onverwachts, zo lief! Erwin stond er natuurlijk ook (mooie tijd van 1.46.24 gelopen!) en maakte nog een paar foto's. Ik zette de sprint nog in, dacht dat ik net binnen de 5 uur zou finishen, maar dat werd 5.011. Wat was ik blij dat ik er was!

Na de finish kreeg ik een kleine medaille omgehangen, omdat de grote op waren. Gelukkig zei een man bij het medaille graveren dat hij nog een had en die kreeg ik bij het douchen kreeg ik letterlijk nog een koude douche over mij heen, maar ook dat heb ik doorstaan.

Als afsluiting met de groep en daarbij ook Trees even heerlijk gegeten. Super trots dat ik mijn 2e marathon heb volbracht. En ook nog een pr (7 min 32 sec eraf)!

Groetjes, Anita

 

 

 

Loop voor de Edwin van der Sar Foundation.

De Edwin van der Sar Foundation organiseert dit jaar de 10 van Noordwijk in een individuele editie (vanwege de Corona),
om zo mensen in beweging te krijgen en om het goede doel te steunen. Je kunt 5 of 10 km hardlopen of wandelen.
Klaas, Pieky, Ria, Klaas S, Tineke, Annelies en ondergetekende hebben dit afgelopen dinsdag gedaan.
Even weer een wedstrijd om je weer uit te dagen en daarnaast het goede doel te steunen. Pieky startte voor de 5 km en had in Janneke, die meeging op de fiets, een goede supporter. Dit leverde haar zelfs een PR op. Grote klasse Pieky!
De anderen gingen voor de 10 km........wat was het leuk om onderweg een heuse drinkpost tegen te komen. Marian Post stond in wielerkleding (dus ook sportief bezig) het water aan te reiken, dat dankbaar aangenomen werd.
De route liep van Startenhuizen richting Huizinge, viaduct over, Westeremden en het pad langs de provinciale weg weer terug richting Startenhuizen. Dit was precies 10 km. Iedereen heeft zijn best gedaan om er ook echt een wedstrijdje van te maken. Ik zelf was heel tevreden met mijn tijd van 58.06 uur.......na de halve marathon in Haren hadden we ook nog geen wedstrijd meer gelopen.
Terug bij Klaas en Pieky was er fruit, boullion e.d. precies zoals na een wedstrijd. En tot slot kregen we allemaal een mooi aandenken: een mooi beschilderde mok door Pieky.
Het was een super gezellige avond, waarbij er eigenlijk 1 winnaar uit de bus kwam: Pieky!

Anita Vos.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Marian, Annelies, Klaas D en Anita.

klik hier voor foto`s.

 

anita (1)

Vanochtend heeft Herman ons naar Garnwerd gebracht....in Baflo haakte Ria aan....22 km op de teller.

 

 

maandag, 01 oktober 2018 12:51

2018-09-30 Tocht om de Noord

Zondag hebben we met een aantal van de hardloopgroep meegedaan aan de Tocht om de Noord.
We zijn vanaf Winsum met de bus naar Groningen gebracht en zijn vervolgens via een prachtige route terug gelopen.
Langs het van Starkenborgkanaal, via Oostum, Garnwerd naar Winsum. Onderweg kon je bij meerdere boeren bedrijven kijken. Er waren onderweg meerdere mogelijkheden om te eten, her en der hing kunst van "De Ploeg". Op verschillende plekken was muziek te horen of was er een andere vorm van entertainment. Het weer was super en het was heel gezellig.
In Garnwerd hebben we even een stop gemaakt bij Garnwerd aan Zee. We hebben 18,6 km gewandeld voordat we bij de finish onthaald werden met een medaille. Een topdag!

Anita Vos.

 

Samen met mijn dochter Inge ben ik voor de tweede keer het avontuur aangegaan om mee te doen aan de Tocht om de Noord. De eerste dag zijn we al lekker vroeg opgestaan en stonden we om kwart over 8 in de rij voor ons Raaisbewies. Vandaag een wandeltocht over ongeveer 26 kilometer met als startpunt Loppersum. Langzaam lopen we door het mooie Groningerlandschap op weg naar Middelstum. Onderweg veel schilders en schilderijen te bewonderen. Vlak voor Huizinge hebben we even gestopt en gekeken naar de schade aan Plaats Melkema. Na Middelstum zijn we doorgelopen naar Onderdendam en Winsum. In Winsum werden we nog getrakteerd op een leuke tocht door de diverse straten en zagen we daardoor toch nog weer wat nieuws. Opvallend was dat we onderweg veel muzikanten tegen zijn gekomen waardoor de tocht nog aangenamer is geworden. Na ongeveer 26 kilometer waren we aangekomen bij het eindpunt en zijn we naar huis gegaan om ons op te maken voor de volgende dag. De tweede dag begin op het Zernike complex in Groningen. Na de start liepen we al snel door het gebouw van scoutinggroep Havik en moesten we over een door de scouts gemaakte brug de weg vervolgen. De route liep daarna langs het Van Starkenborgkanaal naar Oostum, Garnwerd en uiteindelijk naar Winsum. Ook vandaag weer een bijzonder mooi landschap en onderweg weer de schilders, schilderijen en muzikanten. En net als tijdens de eerste dag liepen we ook vandaag weer met mooi weer. Na binnenkomst hebben we nog genoten van een lekker bord stamppot. En voor de hardlopers onder ons…… onderweg heb ik toch weer voldoende ideeën kunnen opdoen voor een stukje hardlopen zodat ik niet altijd via de zelfde routes hoef te gaan. Misschien moet je dan wel liefhebber zijn van wat langere afstanden maar voor een zondagmorgen is een loop over de route van de Tocht om de Noord, van Groningen naar Winsum, zeker aan te raden.

 

roelof 1 (600x)

 Foto Roelof Eltingh.

 todn magriet(600x)

Foto van Magriet Taselaar.


 


vrijdag, 29 juni 2018 10:16

23-06-2018 Trail Gees-Meppen

Vorige week zaterdag hebben Tineke,Klaas Smit,Klaas Doornbos en ondergetekende onze tweede trail gedaan. Doordat niet iedereen mee kon, was de groep iets kleiner. De trail vond dit keer plaats in Gees-Meppen.

Het was een prachtige trail door de bossen. De lengte zou 9 km zijn, maar bleek uiteindelijk ietsje korter uit te vallen. De verzorging was wederom uitstekend. Goede weersomstandigheden en er hing een gemoedelijke sfeer.

Het is leuk om af en toe een trail te doen. Het wedstrijdelement is bij een trail niet belangrijk. Wel moet je goed opletten dat je overeind blijft (heb ik bij onze eerste trail zelf ondervonden ;)

 

Anita.

Zoeken

Buienradar

RunXGroningen groot

Trainingen hardlopen:

 • Dinsdagavond Eenrum van 19.15 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij het gymnastiekgebouw aan de J.J. Willingerstraat (tegenover het sportveld)
 • Donderdagavond Uithuizen van 19.00 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij kleedkamer 3 van VV Noordpool op het sportcomplex

Trainingen wandelen

 • Dinsdagmorgen 10.00 uur Beginnersgroep
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 4-7 km
 • Woensdagmorgen 10.00 uur Sportiefwandelen
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 9-11 km

Meer info over wandeltrainingen: Kameleon-Loopbegeleiding

Snijder                                                   RunX

 

www.marinouk.nl                                    www.mashibo.nl